about-us---Peter-Svarrer

Om mig

 Om Peter Eiskov

Hvad er min baggrund for at fremstille et solur som dette.

Jeg har en teknisk uddannelse med mesterlære og efterfølgende teoretisk overbygning.

Min interesse for videnskab, herunder astronomi har været en stor drivkraft i min nysgerrighed på dette område, herunder tidligere tiders videnskabelige begrebsdannelse og historiske verdensbilleder og deres argumentation.

Min morfar var amatørastronom, han havde bygget sig et observatorium i sin have og der stod en stor messing kikkert, som han selv havde bygget, den havde en motor, så den kunne fotografere med lang exponering.

De fleste mænd i min familie er ingeniører eller teknikkere – min farfar og hans svoger fremstillede en bil i 1907 formålet var, at markedsføre bilen – måske var det en lidt for stor opgave – bilfabrikken blev droppet til fordel for en cykelfabrik.

Jeg havde en onkel som var  3 gange verdensmeter i modelbådsejlads – han var meget opfindsom og udviklede helt sin egen teknik i sejltrim og styring af modelbåden – før radiostyringens tid – Han var meget inspirerende og opfindsom.

 

Min nysgerrighed betød, at jeg fremstillede planetmaskinen, som er beskrevet andet sted her på hjemmesiden.

Andre specielle ting – som jeg selv har fremstillet – en græsslåmaskine, der kører af sig selv, medens man selv slår kanter og hjørner, med en anden maskine – en græsslåmaskine med anhænger med sæde, som kører i rækker frem og tilbage uden vendeplads – et fejebeslag, hvor fejeblad og affaldspose er i et.

Jo, og så har jeg lavet en måde at flytte sten og tunge ting med – f.eks. store parasolfødder – eller store rododendronbuske – den kan ses på søgning: moveheavystones peter svarrer.

Indenfor sejlsport har jeg også nogle opfindelser – vindror – skødehal – sejltrim – især til behagelig og problemløs sejlads.

Jeg havde en smedie i København – senere blev jeg faglærer  i købrnhavns kommune – som pensionist flyttede jeg til Spanien, fik  mere tid og overskud til at arbejde videre med mine opfindelser.

Foruden soluret, har jeg fremstillet en vindmølle – polygonwindmill –  som er meget speciel, tillige med en suntracker til en solfanger.

Jeg arbejder med mine ting på en finca, hvor jeg lejer mig ind, der er tit folk som hjælper mig med opfindelserne.

En anden ting, som giver mig god energi og glæde, er korsang – Jeg synger i kirkekoret i den danske kirke i Fuengirola, koret i turistkirken og colegiummusikum de costadelsol.

www.obelisksundial.com – www.obelisksolreloj.com